Skip to main content

Medicatie bij opname

Tijdens uw opname in het ziekenhuis wordt uw medicatie verzorgd door de ziekenhuisapotheek. Het team van de ziekenhuisapotheek werkt achter de schermen bij het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis. Ze zorgen ervoor dat u bij opname de benodigde medicatie krijgt.

Daarnaast onderzoeken ze of het gebruik van bepaalde geneesmiddelen veilig is voor u (bv. in combinatie met andere geneesmiddelen). Zij beoordelen voorgeschreven medicatie en adviseren artsen en verpleegkundigen over eventueel nodige wijzigingen. Indien ze meer informatie nodig hebben om een goed advies te kunnen geven, nemen ze contact op met de arts, uw eigen apotheek of komt een apothekersassistente bij u op gesprek.

Breng uw medicijnen mee

Als een arts of specialist u geneesmiddelen voorschrijft, is het erg belangrijk dat zij weten welke geneesmiddelen u al gebruikt. Breng daarom altijd een actueel medicatieoverzicht mee van uw apotheek, zowel bij een opname als bij een bezoek aan de polikliniek of Spoedeisende hulp. Het is ook handig dat u de pillendoosjes meeneemt van uw huidige medicijnen. Zo kunnen de artsen met het advies van de ziekenhuisapotheek beter beslissen over uw geneesmiddelen.

Veiligheid en expertise

De buitenwereld gaat steeds kritischer met medicatie om. U vindt het toch ook belangrijk om te kunnen vertrouwen op uw medicatie? U wilt dat uw geneesmiddelen afgestemd zijn op uw individuele situatie, goed werken en veilig zijn. Daarom zorgt de ziekenhuisapotheek voor scholing van artsen, verpleegkundigen en apothekersassistenten en voert ze wetenschappelijk onderzoek uit. Zo kunt u vertrouwen op ons medicatiebeleid. Onze experts zorgen dat alles goed geregeld is.

Recepten bij ontslag

Krijgt u een recept mee als u wordt ontslagen uit het ziekenhuis? Dan kunt u dit direct bij Apotheek de Donge ophalen.


Apotheek De Donge bedient:

  • patiënten met recepten van de poliklinieken
  • patiënten, vanuit de verpleegafdelingen met ontslagmedicatie
  • bezoekers
  • personeelsleden Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis etc.

Bestelling biologicals (ziekenhuis verplaatste medicatie)

Bestellingen van Biologicals kunt u vanaf heden ook per e-mail aan ons doorgeven. Dit voorkomt dat u lang moet wachten aan de telefoon. Dit werkt voor u en voor ons efficiënter.

Voor een snelle afhandeling verzoeken wij u de volgende gegevens in het e-mailbericht te vermelden:
  • Naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer
  • De datum van uw eerstvolgende bezoek aan de polikliniek
  • De hoeveelheid die u wilt bestellen

Wanneer u de e-mail heeft verstuurd ontvangt u van ons een automatische bevestiging. Deze medicatie staat dan, een week nadat u uw e-mail naar ons verzonden heeft, voor u klaar. Voorbeeld: als u bestelt op woensdag, dan is de medicatie vanaf de eerstvolgende woensdag op te halen.

Wilt u alstublieft indien u een nieuw recept heeft ontvangen van de arts, deze mee nemen wanneer u de medicatie ophaalt.

Het e-mailadres is: tnf@apotheekdedonge.nl

Apotheek De Donge
Elisabeth TweeSteden
Ziekenhuis Tilburg

Dr. Deelenlaan 5, 5042 AD Tilburg
T 013 - 221 57 88
F 013 - 221 59 97
apotheekdedonge@ezorg.nl

Openingstijden apotheek De Donge


TOT NADER ORDER GESLOTEN

Buiten deze openingstijden kunt u, voor spoedrecepten, terecht bij:

De Dienstapotheek, Lage Witsiebaan 2a in Tilburg (naast de Centrale Huisartsenpost).

Telefoon 085-5360300
Routebeschrijving Dienstapotheek ›